logo text
Log Masuk

Log Masuk

Berita dan Peristiwa

Advokasi KJR Pada 16.05.2019

KAKI BUKIT-Dengan kerjasama daripada Syarikat Kilang Mineral Water (M) Sdn. Bhd, Kaki Bukit perlis telah berjaya dilaksanakan dengan mengadakan advokasi KJR pada hari ini. Komitmen yang diberikan oleh warga kerja syarikat berkenaan mendapat sambutan yang baik dan mesej KJR dapat disampaikan terus kepada mereka melalui edaran risalah KJR, Stiker VEM, Stiker doa kenderaan, Stiker Buckle Up dan lalin-lain lagi. Seramai 30 orang pekerja yang terlibat dalam kempem KJR kali ini.
D6qlTBDU0AAr dP

CERAMAH KJR PADA 15 MEI 2019

ARAU - Jabatan hari ini telah mengadakan program Ceramah KJR di SMK Arau pada jam 2.30 petang hingga 3.30 petang bertempat di Dewan Utama SMK Arau. Jumlah pelajar dianggarkan sejumlah 500 orang pelajar terdiri daripada tingkatan 1 - tingkatan 5. Progrma seumpama ini merupakan inisiatif sekolah yang baik untuk mewawarkan mesej keselamatan jalan raya kepada pelajar terutamanya sekali bagi pelajar yang menggunakan kenderaan motosikal sebagai penggangkutan utama untuk datang ke sekolah setiap hari.
D6l EYxUwAEAVLi

PROGRAM KJR SEMPENA GLOBAL ROAD SAFETY WEEK PADA 12.05.2019

PAUH - Advokasi KJR sempena minggu akhir Keselamatan Jalan Raya Sedunia Kali Ke - 5 di Perkarangan Pasar Tani Pokok Getah di sini. Maklumbalas yang positif daripada orang ramai berkenaan khidmat nasihat KJR yang diberikan oleh pegawai JKJR Perlis dengan mewawaRkan mesej-mesej KJR melalui edaran risalah KJR, Agihan stiker doa kenderaan & stiker Buckle up kereta.
D6VgmTgUcAAjUQb

PROGRAM KJR SEMPENA GLOBAL ROAD SAFETY WEEK PADA 11.05.2019

Kuala Perlis - Pelaksanaan program Advokasi KJR telah diadakan di Terminal Feri Kuala Perlis yang juga mensasarkan pengunjung yang akan bercuti ke Pulau Langkawi. Sambutan daripada orang ramai yang berada disitu sangat menggalakkan dan kerjasama yang diberikan agak luar biasa. Antara pengisian yang laksanakan adalah dengan mengedarkan risalah KJR, stiker VEM, Buckle up, Doa kenderaan dan Khidmat Nasihat KJR kepada oranga ramai bagi memastikan mesej KJR dapat disampaikan dan diwawarkan terus kepada mereka semua.
D6QlKqyUcAAxPII

Topik Terhangat