logo text

Bahasa Lain

aren

Log Masuk

Log Masuk

SMKSAAS 12
STRATEGI LAUTAN BIRU KEBANGSAAN (NBOS):  PROGRAM KESELAMATAN JALAN RAYA

25 Ogos 2017 (Jumaat), Kajang - Penglibatan pihak swasta dalam usaha mengurangkan kadar kemalangan dan kematian di jalan raya amat dialu-alukan.  Atas kesedaran itu, syarikat Grand Saga Sdn. Bhd. telah menganjurkan program Keselamatan Jalan Raya pada 25 Ogos 2017 (Jumaat) bertempat di Sekolah Menengah Kebangsaan Sultan Abdul Aziz Shah, Kajang.  Penganjuran program ini juga mendapat penglibatan daripada pihak Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat Wilayah Tengah.

SMKSAAS 1 copy
Tentatif aktiviti bermula seawal jam 8:30 pagi dengan kehadiran pelajar Tingkatan Empat serta guru pengiring sekolah tersebut ke dalam Dewan Engku Rani.  Majlis pembukaan dimulakan dengan bacaan doa yang dipimpin oleh wakil sekolah.  Seterusnya ucapan aluan daripada Puan Kamisah binti Ali selaku Pengetua sekolah.

SMKSAAS 3
SMKSAAS 4SMKSAAS 5SMKSAAS 6
Ceramah keselamatan jalan raya yang disampaikan oleh Puan Wan Zaleha binti Wan Daud, Penolong Pengarah, Jabatan Keselamatan Jalan Raya Negeri Selangor.

SMKSAAS 7SMKSAAS 8SMKSAAS 9
Kuiz keselamatan jalan raya bagi menguji kefahaman pelajar.  Hadiah sumbangan Grand Saga Sdn. Bhd. dan juga Jabatan Keselamatan Jalan Raya Negeri Selangor.

SMKSAAS 10SMKSAAS 11
Penyerahan sijil, cenderahati dan juga bunting "7 Tips Keselamatan Jalan Raya" antara pihak SMK Sultan Abdul Aziz Shah, Grand Saga Sdn. Bhd. serta Jabatan Keselamatan Jalan Raya Negeri Selangor.

SMKSAAS 2SMKSAAS 13
Pameran daripada Jabatan Keselamatan Jalan Raya Negeri Selangor serta Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat Wilayah Tengah.

Topik Terhangat